top of page

BARNKALAS - 15 TIPS FÖR BÄSTA KALASET!

 SÅ HÄR FIXAR DU BÄSTA BARNKALASET!

FÖDELSEDAGSKALAS FÖR BARN MELLAN 6 & 11 ÅR 

EN ENKEL STEG-FÖR-STEG GUIDE

1. TEAMWORK ISTÄLLET FÖR TÄVLING!

Att vi vuxna är bra på olika saker säger sig själv men tänk på att samma sak gäller för barn! Ett bra barnkalas ska bygga på teamwork och inte utslagning.

Att under ett spionuppdrag lära sig att det krävs olika kunskaper och samarbete för att lösa ett svårt fall är en bra övning för många barn!

När ett barnkalas baseras på samarbete känner ingen sig utanför. Det är en viktig ingrediens för ett riktigt lyckat kalas!

1. Teamwork

2. DET COOLASTE TEMAT FÖR KALASET!

Ett succétema för födelsedagen är spionkalas! Det passar tjejer och killar i alla åldrar! Och ärtligt sagt, vem vill inte vara en hemlig agent ute på ett spännande uppdrag?

Alla barn gillar att känna sig smarta, gärna smartare än vuxna! Precis det är temat på våra spionuppdrag! Våra vuxna agenter har misslyckats med att lösa uppdraget och nu måste vi anlita Spy:Co's barnagenter.

Du beställer enkelt det färdiga spionkalaset direkt hem till din dörr! I paketet ingår agenthandböcker till varje deltagande barn! Barnen står i direktkontakt med spionhögkvarteret och agentchefen Octagon via hemliga filmer och spännande audiolänkar. Klarar de av att lösa uppdraget - kommer Octagon att ringa på hemtelefonen efter ett lyckat "mission"...

Du kan välja mellan 10 olika uppdrag i olika svårighetsgrad och som passar barn mellan 6 och 11 år.

2. Coolest kid's birthday party theme

3. SÅ FIXAR DU EN HEMLIG KALASINBJUDAN!

Skicka ut en hemlig kalasinbjudan som film! Kan det bli mer hemligt än så...

Mamma eller pappa får klä på sig svart kavaj, hatt och mörka glasögon och prata in meddelandet under tiden det filmas med mobilen. Skicka som "hemligt meddelande" till de inbjudna barnen!

Vill du ha det lite mer professionellt använder du ”kalasinbjudan som film”från oss på Spy:Co. Där pratar den riktiga agenchefen Octagon direkt till de inbjudna barnen och häftigast av allt - födelsedagsbarnet dyker upp i filmen! Naturligtvis är allt TOP SECRET! Inbjudan kan du enkelt skicka som mejl eller sms!
 

Direkt till kalasinbjudan som film »

3. Fix secret kid's party invitation!

4. BARNKALASMAT FÖR ALLA - LÄTT & SUPERGOTT!

Kalasmat som alla gillar, lätt att göra och dessutom hälsosam, existerar det?

Japp, och det är lättare än du tror!

Till "riktig mat" får alla göra sin egen pizza! Perfekt om det finns allergiker eller glutenkänsliga. Köp färdiga pizzabottnar både med och utan gluten. Dela i bitar och lägg upp så det är enkelt att ta.

Nu kan varje barn fylla "sin pizzabit" med favorittillbehör så som, tomatsås, ost, champinjoner, ananas, mozzarella etc. Ofta äter inte barnen mer än 1-2 bitar därför är det bättre att skära upp pizzabottnarna från början så de kan ta så många bitar de vill, det går också fortare att få ut pizza slices till varje barn än att stå och vänta på hela pizzor där man kanske inte äter alla ingredienser.

Kan det bli enklare (och godare för barn)?

4. Kid's birthday party food

5. SNACKS FÖR BARNKALASET - NÄSTAN NYTTIGT OCH HIMMELSKT GOTT!

Godaste barnkalassnacksen gör du bäst själv! Vi bjuder på våra "tried-and-tested" favoriter!!!

Som snacks har vi de godaste popcornen som du kan hitta! En garanterad succé på vilket barnkalas som helst! 

 Äppelkakspopcorn:


• Poppa popcornsom vanligt, det går bra att använda micro popcorn.

• Sedan smälter du smör i en kastrull. Till sätt lite riven muskot, mald kanel, farinsocker och lite, lite vaniljextrakt - ta av från plattan.

• På en plåt med bakpapper lägger du ut hackade torkade äppelbitar och

pekannötter i bitar och sedan de poppade popcornen.

• Häll smörblandningen över.

•Rosta i ca. 15minuter, rör med jämna mellanrum.

Smakar nästan bättre än en varm äppelkaka!

Spionpopcorn med vitchoklad och Oreo:


• Poppa popcorn som vanligt.

• Kör oreokakor i mixern en kort stund - de ska vara bitar inte mjöl.

• Smält vitchoklad i vattenbad eller smält i omgångar i micron.

• Blanda popcorn och oreomix i en stor bunke, häll i den smälta vita chokladen och rör om ordentligt så allt blandas.

Inte så nyttigt men ack så gott!

Vet du att popcorn innehåller mer protein än spinat och ägg! 

5. Healthy kid's party snacks
10. Spy:Co's spy party playlist
6. Secret birthday party invitation
7. Spy:Co's easy kid's party dessert
9. Fun alternative to soft drinks
8. Spy party diploma

6. GRATIS SPIONKALASINBJUDAN MED OSYNLIGT BLÄCK!

Kalasinbjudan sätter stämningen direkt på kalaset!
Här ser du vår gratis spionkalasinbjudan för tema spionkalas. Vill du använda vår specialdesignade gratis barnkalasinbjudan så går det jättebra! Du kan självklart printa ut den eller skicka den som en emejl-kalasinbjudning!

Vill du göra det extra hemligt kan du lägga ner inbjudan till barnkalaset i ett kuvert och skriva det inbjudna barnets namn med citronsaft utanpå. Glöm bara inte inte att tipsa föräldrar om att det enbart kan läsas om det hålls över en lampa eller om man stryker kuvertet lätt med ett stykjärn!
 

Gratis spionkalasinbjudan  »

 

Free Spy Party Invitation - SpyCo Birthd

7. SPY:CO'S BARNKALASEFTERRÄTT SOM ÄR BÅDE NYTTIG OCH SUPERGOD! 

Tänka att det går att bjuda på en kalasefterrätt som är en "hit" hos alla och dessutom full med nyttiga antioxidanter! Vad mer kan man önska sig!

Börja dagen innan - använd väl mogna bananer för mer smak.

 

• Skala och halvera varje banan på mitten, stick en pinne för klubbor/grillpinne av trä i varje bananhalva och lägg på en bricka med bakpapper och stoppa in i frysen över natten.

• Värm flera mjölkchokladkakor i vattenbad eller micra i omgångar i micron tills all är smält, blanda i lite vegetabilisk olja tills du får en smidig, krämig koncistens.
• Nu är det dags att hälla upp dekorationer på olika tallrikar. Du kan använda riven kokos, strössel, nöthack tex.

• Ta ut bananerna, doppa i chockladen och rulla sedan i olika strössel - klart!

 

Det går bra att lägga tillbaka bananerna i frysen. På kalasdagen, ta fram bananerna ca. 5-10 minuter innan de ska ätas, de ska ha en glassliknande koncistens. Håller i frysen ca. en vecka om de läggs i en lufttät förpackning.

 

Barnen kommer att ääälska det!

8. EN LITEN BELÖNING EFTER GENOMFÖRT UPPDRAG!

På alla barnkalas där det är någon form av aktivitet älskar barn att få en liten belöning efter att de klarat av uppgiften. Designa fritt själv och be alla barn mejla över en bild innan kalaset så de kan få ett fint diplom med namn och bild som belöning .

Hos oss på Spy:Co finns det en färdig gratis mall för agentdiplom. Be alla inbjudna agenter skicka in en bild på sig själva (går bra med skolfoto). Förbered och printa ut färdiga "agentdiplom" som du hittar på vår hemsida. Har du möjlighet att laminera diplomen blir det extra ”på riktigt”.

 

Gratis Spy:Co Diplom » 

Free SpyCo Diploma.jpg

9. DET BÄSTA ALTERNATIVET ISTÄLLET FÖR LÄSK PÅ BARNKALASET!

En hälsosam och spännande ”agentdryck” till spionkalaset fixar du enkelt så här!

Dagen innan kalaset - lägg druvor, hallon, jordgubbar eller vinbär i isbitsformen!

En garanterad wow-effekt i glasen!

Skippa läsken, använd istället en god juice som födelsedagsbarnet kan välja ut, blanda med sodavatten för bubbel, ett par droppar grönkaramellfärg kan göra susen om juicen är genomskinlig. 

Vill du ändå bjuda på läsk kan du enkelt skriva ut en ”fusketikett” på datorn och klistra över orginaletiketten. Skriv SANNINGSSERUM! 

10. ORDNA EN SPÄNNANDE SPELLISTA FÖR BARNKALASET!

Ladda ner en spellista från Spotify med passande musik för kalaset! 

Glöm inte att musik är nästan oöverträffat vad det gäller att skapa en stämning! Ett piratparty får mer sjögång och ett detektivkalas blir mer hemligt med rätt musik. Det finns mycket att hitta på Spotify om man söker på olika teman. 

Vill du vara säker på att få en ”barnanpassad” spellista som garanterat höjer stämningen, då ska du ladda ner Spy:Co’s egen spellista! 

Tips! Tänk på att i slutet av kalaset kan det vara bra att sätta på lite lugnare musik, och som om du svängt ett magiskt trollsö så blir barnen också lugnare på en gång!

Direkt till Spy:Co's spellista »

11. Organise a kid's party at home
Vår SpyCo agent.jpg

11. SÅ FIXAR DU ENKELT ETT SPÄNNANDE KALAS HEMMA!!

Ta hjälp av oss på Spy:Co! Allt du behöver för uppdraget finns i paketet som skickas hem till dig - enkelt! Spionkalaset kan hållas var som helst, hemma, i trädgården, i en park! Du kan till och med ta med ett Spy:Co uppdrag på semestern! Självklart kan spionkalaset hållas både online och offline!

Börja med att dela ut agenthandböckerna till barnen, nu börjar det! Visa första filmen där agentchefen Octagon berättar (på direktlänk från Spy:Co’s högkvarter) vad som agenterna måste göra som första steg på uppdraget! Jakten har börjat...

För agenterna gäller det att hitta de 10 olika ledtrådarna. Till hjälp har det agenthandboken, häftiga lyssnarlänkar och engagerande filmklipp. Du bestämmer själv hur stor yta barnen ska röra sig över.

Lyckas de lösa det svåra uppdraget ringer agentchefen Octagon personligen upp födelsedagsbarnet och gratulerar både till födelsedag och för ett lyckat samarbete! Sedan finns det tid för en frågestund med alla barn! 

14. Best DIY Goodie bag
15. Get smarter during the party!
13. Birthday boy/girl in the centre!
12. DIY tricks for the spy party

12. TIPS & TRIX FÖR BÄSTA BARNKALASDUKNINGEN!

Låt fantasin flöda! Anpassa dukningen efter temat! Strunta i plastglas och använd spillsäkra och återanvändbara Mason jars istället!

För detektivkalaset kan du duka med häftiga agent/spionrelaterade saker! En svart pappduk och svarta papptallrikar? Gör skoavtryck på duken med vattenbaserad färg! Eller varför inte använda svarta sopsäckar över stolarna?

Avspärrningstejp är alltid användbart och går att beställa billigt från många byggvaruhus och online. Knyt runt stolar etc. Hitta fingeravtryck på nätet och printa ut i A4 format, klistra upp på snöre och gör en girlang. Med neongrönt stickgarn som du spänt över rummet i olika höjd har du enkelt fixat farliga laserstrålar!

13. TID FÖR FÖDELSEDAGSBARNET ATT STÅ I CENTRUM!

Agent, pirat eller kanske superhjälte? Nu ska det synas vem som har födelsedagskalas! Sätt upp en stor bild på födelsedagsbarnet på ytterdörren!

Blir det ett spionkalas - på med hatt, polotröja och självklart svarta solglasögon. En mustasch brukar ofta vara en hit både hos tjejer och killar och oavsett ålder!

Fota och experimentera med olika filter på telefonen, kanske blir det en bild i svart/vitt? Innan kalaset börjar, skriv ut och sätt upp på ytterdörren!

 

Direkt succé!
 

14. GÖR SJÄLV DEN MEST SPÄNNANDE GOOGIEBAGEN!

Bästa partypåsen gör du själv!

Köp vanliga små bruna papperspåsar och en stämpel + stämpeldyna. Tryck nu TOP SECRET eller HEMLIGT på varje påse.

Oftast tycker många barn om att förutom en lite godisgrej, kanske få något mer bestående. För våra spionkalas kanske det passar med tex. enkelt förstoringsglas, kompass, nyckelring med lyse, karbinhake, lösmustach, ballonger, små vattenpistoler, glow-in-the-dark penna.

Istället för godis brukar vi stoppa våra bästa äppelkakspopcorn eller vitchoklad/Oreo-
popcorn (se recept högre upp) i påsarna! Gör en stor sats och använd både på kalaset och för goodiebagen. Lägg i popcornen i en liten återanvänd glasburk istället för plastpåse i goodiebagen!

15. SÅ BLIR DU SMARTARE UNDER KALASET!

Kan man få barn att lära sig rolig och användbar fakta utan att de tänker på det - då har vi lyckats! 

"Det var så spännande och jag känner mig så smart!" är ett återkommande kommentar vi får från många föräldrar när de berättar vad barnen tyckte om kalasuppdraget!

Att de flesta barn också tror att det är "på riktigt" är en annan viktig faktor som gör våra spionkalas något utöver det vanliga!

Till varje uppdrag kommer sjävklart agenthandböcker med för alla barn!
 

bottom of page